14:00

Säffle FF

Säffle FF hemma 2-1

Det blev en mycket spännande tillställning i Granevik när vi gästades av Darkos Säffle som låg trea i tabellen och bara förlorat mot Nordvärmland o Fbk.
Trots det kände vi att det fanns goda möjligheter till poäng om vi inte gav bort för stora ytor till Darko framför vårt straffområde.

Matchen började med avvaktande spel från bägge håll och stora målchanser lyste med sin frånvaro.
Vi tog efter en stund tag i taktpinnen då vi märkte att även om de är ett topplag kunde vi väl matcha dom spelmässigt. Vi spelade oss ofta fram till bra lägen att ge våra anfallare fina bollar men våra sistapass var katastrofala då till synes enkla pass o inlägg missade sitt mål med flera meter.
Det blev dock lite dramatik i den 18:e minuten när Milos rusar ut o räddar men blir träffad av en anfallare som fullföljde in på honom. Efter några nervösa minuter kom Milos upp o kunde fortsätta och det gjorde han med bravur.
Vi hade en ytterback som nog var planens dominant i första halvlek för Branco briljerade på alla sätt och han hade mycket att göra då Säffle till 70% anföll på hans kant.
Han var även med i offensiven som ex i halvlekens vackraste enfall i den 29:e minuten. Han startade med att spela upp på ytterbreddare innan han fortsatte med o fick bollen tillbaka för att sen via väggspel komma loss med bollen o hitta Micke till höger. Micke slår ett hårt inlägg som vi tyärr är lite för sena på så försvaret kan rensa undan.

Två minuter senare kommer Säffles bästa chans i första halvlek när de efter ett väggspel får bra skottläge strax utanför straffområdet men Milos står rätt och kan enkelt stoppa skottet.
Minuten senare har vi ånyo ett fint anfall på högerkanten som ger Micke bra skottläge inne i straffområdet till höger. Skottet lämnar målisen retur på ocg på den är Haris starkast och kan nicka in bollen från nära håll.
Ett rättvist ledningsmål i detta skede av matchen då vi var det laget som kändes farligast.

Spelbilden är likadan halvleken ut och vi kan konstatera att Kigge gjorde ett hästjobb mot Darko så han kom nästan aldrig fram i farlig position med bollen under kontroll.
Vårt spel var helt okej fram till sista passningen och som sagts tidigare visade vi otrolig oskärpa när de skulle slås och då vi även var lite tveksamma i straffområdet blev det inte så många heta lägen som det borde varit.

Andra halvlek fortsätter till en början med samma spelbild men det blir hetsigare o hetsigare på plan ju längre matchen pågick med några hårda tacklingar från bägge håll.
Säffle tuggar sig in i matchen mer o mer men de har också problem med de avgörande passsen som ofta blir för långa så målchanserna uteblir ända till den 63.e minuten då de istället får en jättechans.
Det börjar med en luftduell vid mittlinjen som borde gett oss frispark och vi stannar av lite men ingen signal kommer. Då passar en Säfflespelare på och slår en lång hög boll som vi missbedömmer lite i försvaret vilket ger ett friläge som enkelt utnyttjas fram till 1-1.
Detta taggade Säffle än mer och nu kändes oavgjort som ett okej resultat för oss.

De tar också ett grepp om spelet då vi verkar tröttna på flera håll men då även de slarvar med sistapasset som oftast blir för långa blir det inga jättechanser för dom.
Då våra anfallare har övertaget på deras försvar är inte vi trots deras spelövertag ofarliga och varje gång Haris o Micke får bollen blir de skärrade därbak.
I 70:e minuten slås en inläggsfrispark fint in och vi nickskarvar mot ena stolpen men målisen sträcker ut o kan stoppa bollen.
Efter drygt 80min kommer ett nytt läge när Haris o Njegos snyggt spelar sig fram till fint skottläge för Haris men en back får en touch på bollen till hörna.

I 86: minuten kan man säga att en för matchen avgörande sekvens när Fredrik byts in. Förra matchen avgjorde han med sin första bollkontakt efter han blev inbytt så det pratades positivt på läktaren när han klev in på plan. Det höll också på att bli en repris ett par minuter senare när Micke utnyttjar sitt övertag på högerbacken och går runt honom innan han slår in bollen centralt. Bollen styrs ut av en försvarare mot Fredrik som får fint skottläge men tyvärr blir det en halvträff.

Då det var många skadeomhändetagingar i bägge lagen var det mycket tilläggstid och sista 10min blev mycket händelserika. Då det är Säffle som är minst nöjda med oavgjort är det de som trycker på vilket ger dom några hörnor och ett antal frisparkar (varav nån är mycket billig) i farliga lägen. Frisparkarna slås dock inte bra men nån hörna oroar litegrann då i är lite passiva på andrabollarna. Vi slarvar också några gånger när vi har bollen runt straffområdet så de kan bryta men marginalerna är på vår sida dessa gånger.

Som sagts tidigare hade våra anfallare stort övertag på deras försvar så varje gång bollen gick fram till dom tändes hoppet om mål. Detta märkte säkert Micke o Haris för några gånger försökte de själva istället för att passa bollen till kamrater i bättre lägen.
Så var nog fallet i 94:e minuten när Haris får bollen utanför deras straffområde med möjlighet att sätta lagkompis i kanolnäge. Han utmanade istället deras högerback, som i andra halvlek hade störst fokus på att prata med domaren o motspelare. Haris rundade enkelt backen och drar i vänsterläge till med ett hårt skott mot bortre hörnet men då seriens bäste målvakt stod på linjen fick vi se en kanonparad.
På returen kommer dock vår supersub Fredrik farande och det är rätt gubbe på rätt ställe för genom sin aggresivitet får han en fot på bollen som flyger in i nät till läktarens stora jubel.

Sista minuterna blir sen en nagelbitare då övertiden dras ut mer o mer men även om sista halvminuten som domaren visar blir en o enhalv kan vi hålla stången o räkna in tredje raka segern.

Ska vi ha spelarkritik så säger jag Branco för han var briljant och då speciellt i första halvlek då han förutom klockrent försvarsspel var med i anfallen gång på gång. Naturligtvis blev han lite trött i andra men då drog han ner på offensivlöpningarna och fokuserade på försvarsspelet som sköttes prickfrittt även då.
På mitten hölls Darko i schakt på ett bra sätt framförallt av Kigge medans vi måste kunna kräva mer i de avgörande passningslägena av övriga. Till synes enkla framspelningar o inlägg missas grovt vilket inte borde ske på denna nivå.
Om sen Micke o Haris hittar lite mer sammarbete kommer vi skapa många lägen.

Matchfakta: 2-1 (1-0)

1-0 32min Haris. Fint anfall som ger Micke skottläge och på returen är Haris starkast o kan knoppa in bollen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
50min Kigge varning
1-1 63min Friläge efter en långboll som vi missbedömmer i försvaret.
59min Kigge ut Mohammed in
63min Goran varning
79min Mohammed varning
86min Fredrik in Njegos ut
2-1 94min Fredrik Haris skjuter ett hårt vinkelskott som mv räddar men Fredrik är först på returen.
95min Nenad in Mohammed ut